31 Ocak 2015 Cumartesi

Hediye Verin Mutluluktan Payınızı Alın




Hediyeleşmek kadar, hem alanı hem de vereni mutlu eden başka bir şey daha yoktur sanırım bu hayatta. Değer verdiğimiz kişilerin, o yüzündeki tebessüm, dünyalara değer. İlk akla gelen soru, ''ne almalıyım ?'' dır şüphesiz. Hediyenin küçüğü büyüğü pahalısı ucuzu yoktur. Maddi değerinden daha çok, kişinin ruhuna dokunan manevi hazzın değeri sonsuzdur.
Bazen bir demet Çiçek bir kitap dolusu kelimelerden daha çok duyguyu anlatır. Önemsediğimiz ve hatırladığımız kişilere, belki de hatırlanmayı umduğumuz için hediyeler göndeririz. Her ne sebeple olursa olsun iki kişiyi birbirine yakınlaştırmanın en kestirme yolu hediyeden geçer. Binlerce hediye seçeneği içinden karar veremediysen, en iyisi mi? Bir demet Çiçek gönder.
Son zamanlarda, benzerlerine Amerika'da rastladığımız, anneliğe merhaba ya da aileye katılacak en küçük bireye hoş geldin partisi diyebileceğimiz, Baby shower, lugatımıza girmeye başladı. Osmanlı zamanlarında lohusa şerbeti diye bildiğimiz toplantıların başka bir versiyonu. Aradaki belirgin en büyük fark ise, biri bebek doğmadan önce biriyse doğduktan sonra kutlanıyor olması.
Bir bakıma vatana millete hayırlı olsun eğlencesi. Anne adayının en yakın arkadaşı bu önemli günü tertipliyor genelde. Anneye ve doğacak bebeğine çeşitli hediyeler alınıyor. Eksikleri varsa gideriliyor. Bu bahaneyle eş dost tanıdık herkes bir araya toplanıyor. Partinin ambiyansına uygun aksesuarlar evin her köşesini süslüyor. Günümüzde sırf bu davete hizmet eden ürünler sunan pek çok alış veriş merkezi var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder