12 Aralık 2014 Cuma

Hediyeleşmek Ve Mutluluk



Hediye kavramı hemen her toplumda kabul gören bir kavramdır. İnsanın doğasında olan mutluluk basit bir hediyeyle ne de kolay ulaşılır oluverir. Özel günlerde alınan hediyeler ayrı bir önem taşır. Doğum günleri tanışma yıldönümleri nişan-evlilik yıldönümleri. Amaç hediye vermek olduktan sonra sebebe ne hacet.
Özel günler demişken. Bu güzel bir o kadar da özel günlerde çok özel hazırlanan küçücük detaylarla güne ayrı bir renk katmak mümkün. Örneğin kız isteme merasimlerinde dantel ve kurdelelerle süslenip bezenmiş bir yüzük tepsisi ya da yine çeşitli süslemelerle donatılmış kahve tepsisi. Bir ömür akıllardan ve hafızalardan çıkmayacak hoş anılar olup kalırlar mazimizin tozlu raflarında.
Hele nikah merasimlerinde dağıtılan nikah şekeri çılgınlığına ne demeli. Birbirinden zevkli tasarımların yer aldığı mağazalara gittiğinizde saatler kopamaz olursunuz o vitrinlerden. Bu kadar çok çeşit hangi hayal gücünün eseri diye düşünmeden edemezsiniz. Her zevke ve her keseye uygun binlerce çeşit arasında kaybolur gidersiniz. Hepinizin mutfağında buzdolabında ya da kombinin üzerinde asılı duran üç beş tane nikah şekeri ya da bebek şekeri mutlaka vardır. Her baktığımızda tekrar o güne o özel anlara götürü izi ve orda durdukça o özel günü ala unutturmaz.
Sadece nikah şekeri mi? Hayır. Daha nice özel günler için hazırlanan söz havlusu, kına sepeti, nişan bohçası gibi onlarca seçenek ile en özel günlerimizi sevdiklerimizin zihnine kazımak ve o özel günü unutulmaz kılmak işte bu kadar kolay ve elimizde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder